Πώς να Ξεκινάς τη Μέρα σου Σωστά !

2017-09-08

Όλα ξεκινούν από το ξυπνητήρι. Βάλτο λίγο νωρίτερα. Μπορεί οι πρώτες μέρες να φανούν δύσκολες αλλά μετά την τρίτη, τέταρτη φορά θα σου γίνει συνήθεια και μάλιστα ευχάριστη. Όσο περισσότερο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου για να ετοιμαστείς για τη μέρα που μόλις ξεκινάει, τόσο καλύτερα. 


Ξέχνα το «πετάχτηκα σαν ελατήριο από το κρεβάτι». Είναι πολύ σημαντικό να σηκώνεσαι δίνοντας χρόνο στο σώμα και το πνεύμα να βγουν από την κατάσταση του ύπνου. Όσο περισσότερο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου για να ετοιμαστείς για τη μέρα που μόλις ξεκινάει, τόσο καλύτερα Βάλε μουσική. Αυτή που σου αρέσει καλύτερα! Δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό. 

Δεν χρειάζεται να φορτωθείς με νέα πρωί - πρωί. Άλλωστε αυτός είναι ο χρόνος της δικής σου ταινίας που την φτιάχνεις όπως θέλεις εσύ. Άρα, η πεζή πραγματικότητα δεν έχει και πολύ χώρο εδώ. 

Κάνε ένα μικρό πρόγραμμα ασκήσεων που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ενέργεια για όλη την ημέρα. Δε χρειάζεται να τρέχεις με τις ώρες, ούτε να γίνεις μούσκεμα στον ιδρώτα. Ενίοτε ένα ασκησιολόγιο pilates μπορεί να είναι πιο αναζωογονητικό (αλλά και πιο δύσκολο) από μια ολόκληρη ώρα με βάρη στο γυμναστήριο. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Βρες αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα και κάντο μέρος του ξυπνήματός σου. Η πρωινή γυμναστική μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη μέρα σου! Και αν νιώθεις τρελός κάνοντας γυμναστική το πρωί, σκέψου ότι δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ξυπνάνε πολύ πριν από εσένα για τον ίδιο λόγο. Βρες τη γυμναστική που σου ταιριάζει καλύτερα και κάντη μέρος του ξυπνήματός σου

Όλα όσα έχεις ακούσει για το πόσο σημαντικό είναι το πρωινό, είναι αλήθεια! Αν θέλεις πραγματικά να αποκτήσεις ενέργεια και να ξεκινήσεις τη μέρα σου με αποφασιστικότητα αλλά και με χαμόγελο, τότε φρόντισε να έχεις χρόνο όχι μόνο για να φας ένα καλό πρωινό αλλά και για να το ετοιμάσεις. Γιατί μπορεί να έχεις τα 10 λεπτά που απαιτούνται για να φας ένα κρουασάν ή ένα πακέτο μπισκότα, αλλά αυτό που θα αλλάξει τη μέρα σου είναι ένα πραγματικά δυναμωτικό γεύμα που μπορεί να περιλαμβάνει γιαούρτι με super fruits, ομελέτα ή μέλι με ταχίνι σε ψωμί. 

Όσο καλύτερος είναι ο "πρώτος καφές" της ημέρας τόσο πιο όμορφα ξυπνάς και εφοδιάζεσαι με καλή διάθεση για όσα σε περιμένουν. 

Από την ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ Πηγή: www.lifo.gr 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

 

Είναι πολύ εμφανές. Είτε θα είσαι ευτυχισμένος ή θα είσαι δυστυχισμένος. Φαίνεται πως αυτό είναι μια στάση ζωής που υιοθετεί κάποιος. Όμως όπως θα δείτε, μπορείτε να μάθετε να είστε ευτυχισμένοι! Πρέπει απλά να έχετε την θέληση να αποκτήσετε κάποιες θετικές συνήθειες.

Να γίνουμε εμείς ο σπόρος της κοινωνίας που ονειρευόμαστε.
Να αφήσουμε την άγρια φύση να νικήσει την πολιτική οργάνωση.
Να συναναστραφούμε τους ανθρώπους.
Να γινόμαστε κάθε μέρα και πιο
ανθρώπινοι.
Με απαλό χέρι να φροντίσουμε τις πληγές.
Όχι με ιδεολογική καθαρότητα.
Όχι με αποκλεισμούς και τιμωρίες.
Να βυθιστούμε μέσα στο ρεύμα ενός...